Denna webbplats använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.


Lokal ortsportal

En lokal ortsportal är ganska lik en regional portal fast bara för en enskild ort och med ett lite annat syfte.

 

Syftet här är att samla ihop all tänkbar information från orten och presentera den för ortens invånare. Exempel på innehåll:

 • Erbjudanden i ortens butiker.
 • Kalender med info om vad som är på gång inom föreningslivet, kyrkor och andra organisationer.
 • Lediga jobb.
 • Lediga lokaler.
 • Lunchguide från ortens lunchrestauranger.
 • Viktig information till ortens invånare.
 • Nyheter och företagsreportage.
 • Bild- och filmgalleri från orten.

Gör invånarna stolta, och locka nya 

En professionell portal för sin egna ort är bra för alla. Invånarna får enkelt information om vad som är på gång i samhället. Butiker och andra företag, föreningar, kyrkor, idrottsklubbar och övriga organisationer får enkelt ut information till invånarna.

 

Den sista punkten i listan är till för att bygga stolthet bland invånarna. Vackra bilder och filmer gör att invånarna känner sig stolta över att bo på sin ort. Att ortens invånare är goda ambassadörer för sitt samhälle är värdefullt för ortens utveckling. En professionell och lokal portal är dessutom ett bra verktyg att använda för att attrahera fler människor att flytta till orten.

 

Eftersom du jobbar inom ett mycket begränsat geografiskt område har du goda möjligheter att få portalen känd för ortens befolkning till en överkomlig arbetsinsats och till en vettig kostnad. Här kan man använda sig framgångsrikt av så kallad gerillamarknadsföring. Med tanke på de korta avstånden blir det enkelt att besöka aktörer som du vill ska vara synliga på portalen.

Har du funderingar på att driva en lokal ortsportal?

Vi har drivit portaler i många år och vår plattform Modulify är väl anpassad för detta ändamål. Vår portal www.GnosjoRegion.se omsätter närmare 6 miljoner kr per år.

 

Modulify är ett otroligt effektivt verktyg för att driva lokala ortsportaler. En (1) person kan driva en framgångsrik portal helt själv. Det vi rekommenderar är dock att ni är minst två personer eftersom arbetsuppgifterna ofta kräver olika personligheter - En flexibel säljare och en strukturerad redaktör.

 

Beroende på hur stor orten är kan det vara smart att driva flera ortsportaler för närliggande orter samtidigt. Vi vet av erfarenhet att det underlättar om den eller de som driver de lokala ortsportalerna har en nära koppling till orterna. Antingen bor man på orten eller i alla fall i dess direkta närhet.

 

Hör av dig till oss om du är intresserad av att driva lokala ortsportaler så berättar vi mer.

 

Kontakta oss

 

GnosjoRegion.se

Vi äger och driver Gnosjöregionens samlingsportal som funnits sedan 2003. Besök den gärna. GnosjoRegion.se

Vill du veta mer?

Vill du också driva en portal? Kontakta oss så berättar vi mer.

 

 • Happy Småland AB

  Modulify.se

 • Dalhemsgatan 4

  333 30 Smålandsstenar

 • 0371-31900
 • Skicka e-postKopiera e-postadress